Minulla oli ilo päästä mukaan ryhmään, jossa harjoitellaan agin lajinomaisia harjoitteita. Kyse on siis fysioterapeuttiopiskelijoiden lopputyöstä, jossa me testaamme heidän tekemiään lajinomaisia harjoitteita. Tällä kertaa treenataan siis vain ihmisporukassa eli koirat saavat jäädä kotisohvalle.

Eilen meillä oli ensimmäinen harjoituskerta ja treeni keskittyi lähinnä koordinaatio- sekä nopeusvoimaharjoitteisiin. Meitä ei siis juurikaan neuvottu, vaan annettiin ohjeet käteen ja aloitettiin harjoittelu. Tarkoituksena oli siis selvittää ovatko laaditut ohjeet selviä ja ymmärrettäviä. Lisäksi meidän tuli miettiä tukevatko harjoitteet agilitykentällä tarvittavia "taitoja". Siellä sitä sitten käveltiin ja juostiin kaikenlaisilla eri tavoille, eteen- ja taaksepäin, sivuttain ja poikittain. Hypättiin narua ja naurettiin rutkasti. Oli todella hauskaa ja antoisaa! Varsinkin se takaperinjuoksu on minulle jostain syystä uskomattoman hankalaa, mutta eiköhän sitä treenaamalla opi senkin taidon.

Seuraavat treenit ovat huomenna torstaina. Saa nähdä miten akan käy, kun vuorossa on kestävyysharjoittelu ja lämpöä on luvattu +24 astetta. Eilenkin meinasin läkähtyä jo alkulämmittelyssä, kun leikittiin hippaa rajatulla alueella. Mutta innolla odotan huomista.