Eilinen mökkireissu päättyi Mollyn ja meidän osalta Mäntyharjulle, päivystävän eläinlääkärin vastaanotolle. Molly löysi saunan alta pienen kyynpoikasen, joka pääsi puremaan sitä kuonoon ja kieleen. Molly voitti tilanteen 2-1, sillä se jäi yhteen osaan, mutta kyy päätyi kahteen palaan. Fordi sai karstanpuhdistuksen pikataipaleella Ristiina - Mäntyharju, sillä kaasujalka oli vähintäänkin yhtä raskas, kun huoli joka painoi harteita. Koira-rukka meni matkalla aivan veteläksi, ja matka tuntui loputtoman pitkältä.

Lääkäri oli onneksi paikalla klinikalla ja meidän seurana siellä oli kaksi muutakin kyyn puremaksi joutunutta koiraa. Yksi oli jo kotiutettu sinä päivänä eli kyyt todellakin olivat lauantaipäivän ratoksi liikenteessä. Molly sai nesteytyksen suoneen, kipulääkkeen, antibiootin sekä pienen annoksen kortisonia. Kortisoni annettiin, koska kieli ja suun alue turposivat todella paljon.

1247992517_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikku potilas

Onneksi koira alkoi virkoamaan, ja loput nesteestä työnnettiin suoraan nahan alle.  Yö meni vähän valvoessa ja koiraa vahtiessa. Harvemmin on koiran kuorsaus kuulostanut yhtä lohdulliselle kuin viime yönä.... Jotenkin hurjalta näyttää tuo turvotus ja sen laskemiseen voi mennä vaikka kuinka kauan aikaa. Saa nähdä miten juominen ja syöminen lähtee toimimaan, tällä hetkellä se ei kyllä saa mitään suun kautta alas. Kipulääke saatiin onneksi tippoina, ja äsken laitettiin ensimmäinen lataus. Nyt koira nukkuu täyttä häkää omassa punkassaan. Uni paras lääke on...

1247996712_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edit 19:30

Iltapäivällä käytiin hakemassa Mäntyharjulta lisänesteytystä. Kaikki 500 ml laskettiin nahan alle, koska Molly ei ollut kovin kuivunut. Se ei vieläkään voi syödä eikä juoda mitään turvotuksen takia, joten siksi nesteytettiin. Turvotus alkoi myös lisääntymään päivällä, joten ell:n ohjeiden mukaan annoin sille yhden kyytabletin. Henki ei meinannut enää oikein kulkea... Toivotaan nyt, että munuaiset kestävät kortisoniannokset ja turvotukset lähtisivät pian laskemaan.